Pentue suunitelmat

Suunnitteilla paimen/harrastus pentue keväälle 2018.  Pennut myydään ainoastaan aktiivisille harrastajille tai työkäyttöön tiloille. Pennuista odotetaan tulevan nopeita ja aktiivisia koiria moneen käyttöön. Luonteeltaan pennuista odotetaan tulevan sosiaalisia, kovan työmoraalin ja saalisvietin omaavia vahvoja harrastuskavereita.

RED TEAM’S CHILI                                                     TOBEROI COLORADO

19944209_1651409921536251_894830575943027736_o

odie_04

 

RT CHILI ”Hottis”

Hottiksen tausta tulee kennelin ensimmäisen tuontinartun Öbetet’s Mist ”Mila” linjoista. Mila on tuotu Ruotsista Joel Svenssonin kennelistä. Milan taustalta löytyy huippu paimenia, joilla on kisattu arvokisoja paimennuksessa Ruotsissa, sekä muualla maailmalla (EM, MM)

Hottis asustaa Vihdissä Annan luona. Hottis harrastaa paimennusta, sekä toimii Annan mukana tilalla työkoirana. Hottiksella on vahva paimennusvietti ja se osaa lukee lampaita hyvin. Se suhtautuu uusiin ihmisiin ja paikkoihin uteliaan innostuneesti. Se tulee toimeen myös hyvin pienten lasten ja toisten koirien kanssa. Hottiksella ei ole alusta-arkuutta ja se on helppo ottaa mukaan joka paikkaan. Hottis on aina ollut perustervekoira. Hottis on DNA-testillä silmistään normaaliksi CEA/CL osalta. Sekä se on TNS normaali.

Hottiksen veli RT Columbo ”Konna” työskentelee Joensuun poliisilla erikoismuuntohuume, sekä rahan etsintä koirana. Konna valmistui virkakoiraksi syksyllä 2016 hyvin arvosanoin.

Hottiksen emä Red Team’s Active ”Ahku” on työskennellyt Savonlinnassa omistajan Marjon työpaikalla eläinlääkäri projektissa pässeillä ja lampailla sekä kotitilalla lammaspaimenena ollen monessa työtehtävässä korvaamaton apu. Ahku on erittäin avoin, sosiaalinen muille koirille sekä ihmisille. Se on todella kiihkeä koira, jolla on vahva paimennusvietti. Ahku on koira, joka ei koskaan jätä töitä kesken.

Ahkun isä on Kilcreen fox ”Fox” paimenlinjainen uros Englannista, joka on voittanut useita isoja paimennus kokeita. Sillä on useita jälkeläisiä eripuolilla maailmaa. Monella Foxin jälkeläisillä on vahva pelastuskoira tausta valmistuen ”virkaan”

Ahkun sisko FI KVA, FI TVA, BH, HK3, EK1, RTK1, AGI 3, PKSM3, NOM4, RT Alive ”Riina” kisaa PK’ssa Haussa SM/NOM tasolla, lisäksi Riina on agilityssä sertiä vaille valio. Se on myös suomen tottelevaisuus valio. Riina Valiotui kesällä 2016 PK SM -kisoissa haussa voittaen samalla henkilökohtaisen pronssin.

Ahkun toinen sisko BH, TOKO EVL2 RT Arrow ”Salama” Harrastaa TOKO’a jossa kisaa ylimmässä luokassa. Lisäksi harrastuksiin kuuluu pelastusrauniot, pelastusjälki, nose work’a sekä man trailing’a. Salama työskentelee nautapaimenena ja on myös käynyt paimentamassa lampaita. Lisäksi Salama käy emänsä Milan (Öbetets Mist) kanssa avustamassa kadonneiden nautojen, lampaiden ja koirien etsinnässä.

Armin isä on PPR Glencraig ”Glen” joka on tuotu Ruotsista. Se työskentelee lypsykarjatilalla ja on suorittanut paimennuksen perusradan. Glenillä on vahva jälkeläisnäyttö usealla eri nartulla. Pentueet on rekistöröity Suomen kennelliittoon sekä Suomen paimenkoirayhdistykseen. Glen on hyvin tasainen ja harkitsevainen luonne, joka ei anna perikse naudoille missään tilanteessa. Luonteeltaan se on avoin ihmisiä ja muita eläimiä kohtaan.

TOBEROI COLORADO ”Odie” Om. Aino Pikkusaari
Toberoi Colorado. ”Odiella” on loistava terveyskartta, lähisukulaiset on terveitä ja Odie itse on täysin terve. Odie on nyt 5-vuotias joten kaikki ”lastentauditkin” olisivat näkyneet jo. Odiella on sama isoisä kuin Rising sun Jedillä Paimentaessaan Odie on luja ja tinkimätön ja samalla tavalla omapäinen (itse tietää ja lukee tilanteet) Odien kanssa ei ole tehty paimennusta päivittäin kuten Jedin kanssa, mutta sen perusluonne siinä on hyvin selvillä. Jedin kanssa alku oli takkuinen ja vaikea, juuri tuon vahvuuden vuoksi. Ihan samanlainen on ollut Odienkin kanssa alku paimennuksessa, ja siis useampi vuosi. Odie ei turvaudu koskaan ihmiseen, sillä ei ole ääni- tai alusta-arkuuksia. Periaatteessa Odie saattaisi olla aivan yhtä hyvä paimen kuin Jedikin ja työssään erinomainen jos sen kanssa olisi paimennettu säännöllisesti. Odien sisaruksista ja jälkeläisistä löytyy useita agility, toko ja paimennuksessa kisaavia koiria.
Odien terveyskartta:
lonkat: A/A
selkä: kauttaaltaan terve
olat: 0/0
kyynärät: 0/0
polvet: 0/0
silmät: OK
geenitestejä ei tehty, voi olla CEA kantaja
Tässä terveystietoa Odien lähisukulaisista mitä ei näy koiranetissä:
Odien täyssisarukset:
Toberoi Dakotalla kuvattu selkä & olkapäät terveiksi.
Toberoi Iowalla on yksi ylimääräinen täysin kehittynyt normaalimuotoinen selkänikama. Ei vaivoja siitä. Iowan selkä ja olkapäät kuvattu muuten terveeksi.
Toberoi Arizonalla ei ole kuvattu selkää eikä olkapäitä. Kisaa agilityssa 3-luokassa. Ei vaivoja.
Toberoi Indianalla ei ole kuvattu selkää eikä olkapäitä. Kisaa agilityssa 3-luokassa. Ei vaivoja.
Toberoi Montana asuu Norjassa. Monty on kuvattu selältään ja olkapäiltään terveeksi. Monty on agility & hyppyvalio.
Toberoi Delaware on lopetettu, jäi vuoden ikäisenä auton alle kotitilallaan, jonka seurauksena koiralle jäi hermopinteitä. Kiputilat äityivät muutama vuosi sitten niin koviksi että koira oli parempi lopettaa kivuista johtuvan arvaamattoman käytöksen vuoksi.
Odien pikkusisarukset:
Toberoi Zeppelin asuu Tsekeissä paimentaa loistavalla intensiteetillä. Osallistunut kolme kertaa kilpailuihin ja sijoittunut aina. Zeppelin on kuvattu kauttaaltaan terveeksi ja sillä on jälkeläisiä Euroopassa 5 pentuetta. Zeppeliinillä on muutama kivesvikainen jälkeläinen, mutta sillä on itsellään normaalit kivekset. (Odiella on kaksi pentuetta, vielä alaikäisiä, ei kivesvikoja).
Toberoi Spitfire & Toberoi Douglasilla on kivespuutos.
Toberoi Apollo työskentelee Asikkalassa nautatilalla. Sitä ei ole kuvattu lainkaan.
Toberoi Apachella on kolme pentua, joista kahdella on OCD. Pentujen isä on Karjapaimenen Kapu, jolla on muutama OCD-jälkeläinen.
Mainokset

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggers like this: