D-pennut

Syntynyt 14.5.2016 Järvenpäässä yhteistyössä Susan Miiron kanssa.

2 narttua ja 2 urosta

Isä BH, FI TVA DESPINA GUNGNIR Emä TK1, TK2, TOKO VOI1, RTK1, KREE

Maro

Tuisku

Red Team’s Deborah TOKO ALO1, AVO1 ”Joy” Om. Hannele Parviainen harrastaa tokoa.

14138793_1728687167381987_3858595257801349387_o

Red Team’s Dinah ”Rei” Om. Laura Peltonen harrastaa tokoa.

20182927_10212060553723130_1304343243_n

Red Team’s Daniel ”Simon” Om. Beadriz Bordon Dominguez, Espanja harrastaa tokoa.

19275070_1323835047736008_3989533130879219655_n

Red Team’s David ”Matias” Om. Augustino Cprdc Dce, Espanja harrastaa tokoa. Matias valitettavasti menehtyi äkilliseen bakteeritulehdukseen 5 kk iässä.

matias1

Maron blogi

Maro TOKO AVO (vanhat säännöt)

Maro TOKO VOI (vanhat säännöt)

Maro TOKO EVL osa1 (vanhat säännöt)

Maro TOKO EVL osa2 (vanhat säännöt)

Tuiskun blogi

Tuisku pentu-TOKO (3kk)

Tuisku mölli-TOKO (alo)

Tuisku TOKO ALO (vanhat säännöt)

Tuisku TOKO ALO (uudet säännöt)

Tuisku TOKO AVO (uudet säännöt)

Tuisku RT ALO

Tuisku RT AVO

Tuisku MH-luonnekuvaus

Maron emä on Tending -kennelin kasvatti NOM-08, KANS TVA, POHJ TVA, FIN KVA, FIN TVA, SE KVA, DK TVA, SE TVA, TSM-08, M-11, HK3, EK3, JK1 TENDING BLUEY ”SINA” joka edusti useita kertoja Suomea TOKO ja PK -maajoukkueessa. Vuonna 2009 Sina voitti Suomen Mestaruuden TOKO’ssa ja 2010 se voitti MM-kultaa samaisessa lajissa. Palveluskoirien hakukokeessa Sina on saavuttanut kerran SM-hopeaa ja Pohjoismaiden Mestaruus-kullan se on voittanut kaksi kertaa. Sinalla on useita jälkeläisiä (Tending H ja O -pennut) SM, MM ja NOM tasolla TOKO’ssa sekä PK’ssa.

Maron isä on Norjan TOKO-maajoukkueessa kisaava NO TVA HOLD EM HARRY-PEPPER ”HARRY” Harrylla on myös jälkeläisiä NM/MM tasolla TOKO’ssa. Harry on voittanut 4 kertaa Norjan mestaruuden (2010, 2011, 2013 ja 2015) ja se on valittu vuosina 2010 ja 2011 Norjan parhaaksi TOKO-koiraksi. Lisäksi se on sijoittunut kaksi kertaa MM-4 (2011 ja 2012) Vuoden 2015 Norjan maajoukkueeseen oli valittu Harry-Pepperin lisäksi hänen tyttäret NO TVA, BH Despina Galdr ja NO TVA Kylie, jotka molemmat pääsivät finaaliin isänsä tavoin.

Maron täyssisko NO TVA, BH DESPINA GALDR kisaa TOKO’ssa majoukkuetasolla (Norja) Maron veli HK2, BH Despina Garm kisaa PK haussa ja TOKO’ssa ylimmässä luokassa. Veli Despina Gard kisaa puolestaan agilityssä MAXI 3’ssa ja sillä on kasassa SERT’it valio arvoa varten. Sisko FI TVA, BH Despina Goi kisaa tokon ylimmässä luokassa. Lisäksi sillä on pari starttia RT’ssä hyväksytyllä tuloksella. Maron sisko TK4, BH, JK1, HK1, RTK1 Despina Groa kisaa TOKO’saa EVL’ssä, PK’ssa jäljellä ja haussa se on 2. luokassa. Lisäksi sillä on agilityssä MAXI3’ssa SERT’it kasassa FI AVA -arvoa varten.

Maro harrastaa TOKO’a (FI TVA), PK hakua ja jälkeä (BH) sekä paimennusta. Maro on sosiaalinen ja avoin lapsiperheen koira. Luonteeltaan se on hyvin tasapainoinen suuren moottorin omaava uros, jolla ei esiinny alusta tai ääniarkuutta. Kotona ja reissussa Maro on varsin huomaamaton. Toisiin koiriin se suhtautuu ystävällisesti.

Maro on luustoltaan kuvattu terveeki eli lonkat B/B, kyynärät 0/0. Lisäksi olkapäät ja selkä kuvattu epävirallisesti. Näissä ei mitään huomauttamista. Silmät on peilattu puhtaiksi. Geneettisesti Maro on CEA/CH-kantaja, CL-vapaa, TNS-vapaa.

Tulevan pentueen emä on puhtaista paimenlinjoista, jonka molemmat vanhemmat ovat suorittaneet paimennuksen perusradan (PPR) Tuiskun isä PPR DRIFT ja emä PPR SNOW, sekä sisarukset työskentelevät päivittäin lammas ja lypsykarjatiloilla. Tuiskun täysveli TK1, TK2 KEP ”KIEPPI” harrastaa TOKO’a ja PK jälkeä. Lisäksi Tuiskulla on puolisisaruksia isän puolelta (kennel Päättymätön ja Tuimarin) Tuiskun vanhemmat löytyvät myös Suomen paimenkoirayhdistyksen rekisteristä. Tuiskulla on enemmän sisaruksia mitä Suomenkennelliitto näyttää tietokannassaan. Tämä johtuu siitä, että osa on rekisteröity vain paimenkoirayhdistyksen rekisteriin.

Tuisku harrastaa TOKOa, jossa se kisaa VOI-luokassa (TK2). Lisäksi Tuisku kuuluu Uudenmaan kennelpiirin nuorten koirien tokorinkiin. Muita aktiviteettejä ovat rally-toko missä sillä on koulutustunnus RTK1 ja 2×AVOHYV. Lisäksi harrastetaan nenä juttuja missä Tuiskulla tuntuu olevan luontainen taipumus käyttää nenää maavainuisesti. Tuisku on luonteeltan erittäin vilkas, leikkisä ja hieman terävä narttu. Kaikkiin uusiin ihmisiin ja koiriin se suhtautuu avoimen ystävällisesti. Se on innokas työskentelijä säällä kun säällä, mutta sisälle ruhoittuu hyvin, kun mitään ei tapahdu. Tuiskulla ei esiinny ääni tai alusta arkuutta. Lisäksi se toimii mielenterveysseuran tukikoirana ja on suorittanut MH-luonnekuvauksen hyväksytysti.

Tuisku on myös kuvattu luustoltaan terveeksi. Lonkat A/B, kyynärät 0/0. Lisäksi olkapäät ja selkä on kuvattu epävirallisesti. Näissä ei myöskään mitään huomauttamista. Silmät on peilattu puhtaiksi. Geneettisesti Tuisku on CEA/CL normaali.

SONY DSC

Bc maailman viisain koirarotu!? Niin varmaan.. :p

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

%d bloggaajaa tykkää tästä: